Beauty Award

Beauty Award 2016 | Newcomer of the Year Noa Beauty

September 2015, met het inschrijven voor de Beauty Award ‘Newcomer of the Year’ was ik erg benieuwd waar ik op dit moment zou staan met mijn salon. Mijn gedreven instelling heeft me doen beslissen om mee te doen. De titel beste ‘Newcomer of the Year’ kan je net dat zetje in de rug geven dat je als startende schoonheidssalon nodig hebt.

De inzending
Door het beantwoorden van de vragen voor de inzending leer je jezelf en je salon pas echt kennen. Hier heb ik veel van geleerd. Denk aan, waar sta je nou precies, wat wil je uitstralen en waar wil je in de toekomst naar toe. Het klinkt misschien allemaal gewoon, maar het is goed om dit wel duidelijk te hebben voor jezelf.

Ook is het erg prettig om met de andere genomineerden te klankborden, dit zijn de toppers van Nederland, zij inspireren je en steekt veel van elkaar op.
Kortom meedoen aan de Beauty Award is al super!


Nominatie

Na de Mystery Guest in november wist ik dat ik een kanshebber was om genomineerd te worden, anders kwamen ze immers niet langs voor een behandeling. Na deze tijd was het erg spannend, alle scenario’s zweven door je hoofd.
10 December werd ik wakker met zenuwen in mijn buik, wachtend op een mail/of niet, want de drie genomineerden zouden via deze weg uitslag krijgen. Op het moment dat ik de mail las was ik ontzettend blij. Genomineerd worden dat is toch geweldig! Je maakt gelijk gebruik van de publiciteit want iedereen mag het natuurlijk weten.

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd. Genomineerd.. en wat nu? Een paar dagen later hebben we gelijk een samenkomen gehad van alle genomineerden bij het Anbos-huis. Super leuk natuurlijk, je bent erg benieuwd naar iedereen. Ik heb het als erg prettig ervaren om met iedereen even te speken.
In januari vond het jurygesprek plaats. Ze stelden vragen over verschillende kanten van het vak. Dit was best heel spannend, je wil immers alles uit de kast halen en vooral niks ‘verkeerd’ doen. Daarnaast moest ik voor de camera overtuigen waarom ik de Award moest winnen. Ook heb ik diverse stukken geschreven voor in vakbladen.

Beste nieuwe schoonheidsspecialist van Nederland!
Ein-de-lijk, 21 maart, de dag waar ik lang naar uit had gekeken. Na een bezoekje aan de kapper, visagie en na mijzelf in een prachtige galajurk gehesen te hebben ging ik samen met familie richting Hilversum. In de auto leek alles relaxed, ik had me voorgenomen te genieten van de avond ongeacht de uitslag.
Eenmaal aangekomen bij Studio-21, na enkele foto’s op de rode loper, kwamen we aan in een prachtige ‘gala’ zaal. Onder het genot van een welkomstdrankje maakte ik hier en daar een praatje met de genomineerden. Al snel luidde er een bel die verzocht iedereen plaats te nemen aan hun tafels. De genomineerden werden vervolgens onder daverend applaus op het podium gepresenteerd.

Eenmaal in de feestelijke zaal aan een prachtig gedekte tafel, viel mijn oog gelijk op het programma waar gelukkig op stond dat categorie ‘Newcomer of the Year’ als tweede bekend werd gemaakt. Na een spetterende show en enkele sprekers was het moment daar. Ook al dacht ik mijn zenuwen onder controle te hebben, was dat ineens helemaal verdwenen. Victoria Koblenko nodigde Miss Nederland en Maïté Diesel (winnaar ‘Newcomer’ 2015) uit om het juryrapport voor te dragen: “ambitieus talent met een duidelijke visie. Enthousiaste vakvrouw die bewuste doelen stelt voor groei. De gekozen locatie past perfect bij het concept. Een voorbeeld voor jonge ondernemende schoonheidsspecialisten”.
Van alles flitste op dat moment door mijn hoofd want ik vond mezelf terug in dit juryrapport.
De winnaar is: Karlijn Silderhuis, WHAAAAAAAT? Op dat moment was er best wel even een ontlading, het is letterlijk bizar.

The day after
Je hebt echt het gevoel dat je op een roze wolk zit. Het is zo’n mooie bekroning op je harde werken. Overspoeld door berichtjes, belletjes, kaarten, bloemen, wijn, champagne en cadeaus. Echt geweldig hoe iedereen meeleeft.
Ik kan elke ambitieuze schoonheidsspecialiste die zich wil onderscheiden en wil laten zien wat ze in huis heeft, aan raden om mee te doen aan de Beauty Award.

If your dreams don’t scare you, they are not big enough.

Liefs,

Karlijn Silderhuis
Noa Beauty

www.beauty-award.nl